Новото сметище на Трън е по пътя към най-посещаваната забележителност в общината – СНИМКИ

Новото сметище на Трън се намира по пътя към Ждрелото на река Ерма. За това сигнализира на заседание на Общински съвет-Трън съветникът Мартин Томов. По време на сесията кметът на община Трън каза, че ще бъде поставена табела на мястото, предаде репортер на Zapadno.com.

От около месец на отбивка след механа “Ерма”, в посока към село Ломница, се изхвърлят строителни и други отпадъци. “Има още един набъбващ проблем – новото сметище на Трън. Тръгвате посока Ждрелото надолу, след “Пейна воденица”, има едно разширение, на което от 20 дни хронично си се изхвърлят боклуци, включително и Младен с “Камаз” ли е там, с камиона си изхвърлиха строителните материали”, каза Мартин Томов.

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова каза, че ще бъде проверено мястото и ще се постави табела. Председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев пък попита как може да се разберат с местните хора, които правят сметища във всяка долина.

Общинският съветник Мартин Томов даде пример как в някои държави в Европа се справят с проблема – с поставяне на камери, подаване на сигнал в местната администрация и налагане на глоби. “Ще го направим… Като после обжалва наказателното постановление и казват: Видеозаписът не е доказателство. И ни виси наказателното постановление, дойде Сметната палата и пита: Госпожа Цветкова защо не си е събрала глобите по наказателното постановление?”, каза Бойчо Харалампиев.

Zapadno.com провери новото сметище на Трън, което всъщност се оказа по-малко от тези, които са залели долини като например тази между селата Филиповци и Велиново.

Разгледайте снимки от новото сметище на Трън:

Виж също...

Loading...