В неделя времето ще бъде ветровито, в Добруджа с виелици, максималните температури в североизточните и западни райони ще са между 1 и 4 градуса

В неделя ще вали сняг, по-интензивно в Северна България, в Добруджа с виелици. Ще бъде ветровито, със силен вятър, пулсови до 80 – 90 километра в час, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 5 до 0 градуса, по високите западни полета до -2 – 1 градуса. През деня ще вали сняг, по-интензивно в Северна България със снежна покривка 10 – 15 сантиметра, в Добруджа с виелици. Ще бъде ветровито, със силен вятър, пулсове до 80 – 90 километра в час. Следобед от запад на изток валежите ще спират, вятърът ще отслабва.

Вятърът ще бъде от северозапад засилен със скорости до 50 километра в час, в Добруджа и по Северното Черноморие бурен, с пулсове до 70 – 80 километра в час. Следобед по Черноморието ще отслабва с пулсове до 60 километра в час, а в централните части от Дунавската равнина ще се усили до 70 километра в час. По високите части на планините ще духат щормови ветрове от северозапад със скорости до 90 – 100 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса, в североизточните и западни райони до 1 – 4 градуса, и по Черноморието до 7 – 8 градуса.

Времето в Европа

Хладни и влажни въздушни маси на последователни вълни обхващат Балканите, като валежите над южни части от полуострова ще бъдат интензвни. Другият притегателен център с валежи е над Скандинавието и Прибалтика, където ще вали дъжд и сняг. В края на седмицата нова порция студени въздушни маси, спускащи се от север, през Централна Европа, ще достигат до Балканите. Валежите от сняг
ще бъдат често явление у нас и ще се образува снежна покривка от 10 до 20 сантиметра в населените места.

Времето през следващите дни

В неделя ще вали сняг, по-интензивно в Северна България със снежна покривка до 10 сантиметра, в Добруджа с виелици. Ще бъде ветровито, със силен вятър, пулсове до 80 – 90 километра в час. В понеделник ще има повече слънце, но ще бъде студено, с дневни температури от -2 до 3 градуса. Във вторник се очакват нови валежи от дъжд и сняг, по-интензивни в южните райони, в северозападните райони ще вали слаб сняг. В сряда ще превали сняг и в южните райони, следобед валежите ще спират. В четвъртък и в петък ще се затопли, ще има мъгли и ниски облаци, повече и по-трайни над Дунавската равнина, а на юг следобед слънцето срамежливо ще се показва.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...