Чучурът на чешмата в махала “Стубол” в село Ездимирци е счупен и местните няма как да черпят вода, местната власт е запозната с проблема

От чешмата в махала “Стубол” в трънското село Ездимирци няма как да се пълни вода. Причината е, че наскоро чучурът на чешмата е счупен, сигнализира до Zapadno.com Гергана Георгиева от махалата.

Водата, която тече е изворна, а чешмата е за всички в махалата. Местните и хората с имоти в “Стубол” черпят вода за собствени нужди от нея. Под чучура, който сега е счупен, са поставени корита за напояване на животни. Вероятната причината за счупването са пасящи в района селскостопански животни. Вчера читателите на Zapadno.com научиха и за друга възникнала ситуация в махалата. Прочетете още по темата в публикацията: Какво се случва на детската площадка в трънското село Ездимирци и защо крави пасат край нея – СНИМКИ.

Кметският наместник на село Ездимирци Петър Петров каза, че е запознат с проблема. Той поясни, че на тази чешма разчита цялата махала. Вчера кметският наместник е запознал и кметът на община Трън Цветислава Цветкова с възникналния проблем. Очаква се съдействие от Община Трън, за да могат хората в махалата отново да се снабдяват с вода.

Снимка: Гергана Георгиева

Виж също...

Loading...