Държавното горско стопанство в Брезник е в готовност да окаже помощ с хора и техника при аварийни ситуации, свързани с метеорологичната обстановка

Дежурен екип със служители на “Държавно горско стопанство-Брезник” има готовност във всеки един момент да окаже съдействие на Община Брезник за възникнали аварийни ситуации, свързани с метеорологичната обстановка, предаде репортер на Zapadno.com.

Ръководствата на горското стопанство и Община Брезник са в непрекъснат контакт. До момента от общинската администрация в Брезник не са заявили необходимост от съдействие с дежурния екип на поделението на Югозападното държавно предприятие. Екипът е оборудван с високопроходим автомобил и бензинов моторен трион. Практиката екипи към поделенията на Югозападното държавно предприятие да са в готовност за оказване на помощ по места е наложена преди 4 – 5 години, каза за Zapadno.com директорът на “Държавно горско стопанство-Брезник” инженер Юлий Сираков.

Предвид създалата се ситуация в региона и страната вследствие на метеорологичната обстановка, директорът на Югозападното държавно предприятие инженер Валентин Чамбов разпореди на колегите си от териториалните поделения незабавно да предприемат действия за мобилизиране наличната в структурите техника и служители за оказване на помощ на общинските и областните власти с оглед преодоляване на последствията, съобщиха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

Виж също...

Loading...