Началото на новата седмица ще започне с минимални температури под нулата, най-ниските ще достигнат до минус 13 градуса

В понеделник ще има повече слънце, но ще бъде студено, с дневни температури от минус 2 до плюс 5 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 0 до -5 градуса, по високите западни полета до минус 7 – минус 10 градуса. Най-ниски ще бъдат температурите около Кюстендил до минус 11 – минус 13 градуса. Сутринта облаците над източните райони ще намаляват и предиобед над страната ще бъде слънчево и студено. Следобед над Западна България ще се заоблачи, а на изток ще се задържи слънчево.

Вятърът ще бъде от юг-югоизток слаб със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат засилени ветрове от запад-югозапад със скорости до 60 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 1 до 6 градуса, в североизточните и западни райони ще се задържи студено с дневни температури до минус 2 – 3 градуса, и по Черноморието до плюс 5, плюс 7 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...