Снегонавявания по пътища в Брезнишко: Движението по пътя Брезник – Бегуновци е затруднено, микробус с хляб закъса – СНИМКИ

Главни пътища в община Брезник са осеяни със снегонавявания, които са стеснили в една лента платното за движение, предаде репортер на Zapadno.com.

В следобедните часове на 26 ноември второкласен път 63 в отсечката Перник – Брезник е почистена и обработена. На места са се образували снегонавявания покрай пътя, а в участък между разклона за пернишкото село Вискяр и язовира на Расник има заледяване. Шофьорите трябва да се движат със съобразена скорост и да не предприемат изпреварвания.

След края на град Брезник, в посока към село Бегуновци, снегонавявания са върху едната част от платното за движение. До разклона за село Режанци може да се придвижват автомобили, но на 150 метра след него започват сериозни навявания, които са на различни места по платното за движение. Микробус, превозващ хляб за селата в района е закъсал в преспите между Брезник и Бегуновци. Шофьори предпочитат да не рискуват преминаване през снегонавяванията, но има и такива с джипове, които не се плашат от тях и продължават напред. Отсечката е част от третокласен път 8114, който се поддържа от Агенция “Пътна инфраструктура”.

По общинския път за село Режанци също са се образували снегонавявания и в отделни участъци са на платното за движение. Шофьори съобщават за закъсали в снега автомобили посока село Садовик, а по-рано днес закъсал автомобил по пътя за Бегуновци е изтеглян от пожарникари.

До ранния следобед пожарникарите в област Перник са реагирали на 35 сигнала за ситуации, възникнали вследствие на метеорологичната обстановка, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Разгледайте снимки от състоянието на пътя между Брезник и разклона за село Режанци и в посока Бегуновци:

Виж също...

Loading...