Снежната блокада в брезнишкото село Видрица е разбита, блокираните семейства с деца вече имат достъп до пътя

Блокираните в брезнишкото село Видрица семейства вече имат достъп до главния път, който е разчистен от снега, предаде репортер на Zapadno.com.

Около обяд няколкото семейства, които не можаха да си тръгнат от селото, имат достъп до пътя и вече не са блокирани. Снегопочистваща машина е достигнала до селото и семействата, увериха от общинската администрация и помощник-кметският наместник на Видрица Захаринка Кръстева.

Семействата са пристигнали до имотите си с автомобилите и са пренебрегнали прогнозите за метеорологичната обстановка. Зимно време е добре автомобилите да се паркират до бившия магазин в центъра на Видрица и да се ходи пеша до къщите. Главният за селото се почиства винаги, коментира Захаринка Кръстева.

Zapadno.com припомня, че през нощта снегопочистваща машина е потеглила да чисти пътя за селото, но е блокирала. Впоследствие е била изпратена друга машина да изтегли блокираната. В снежната блокада бяха попаднали няколко семейства с деца, които не са били подготвени за по-дълго оставане във Видрица.

Виж също...

Loading...