Във вторник ще има условия за поледици по пътните настилки, максималните температури ще бъдат в широки граници

Във вторник ще вали дъжд и сняг в северните райони, дъжд в южните и ще има условия за поледици по пътните настилки, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 1 до -5 градуса, по високите западни полета до минус 5, минус 10 градуса. Пез целия ден облачността ще бъде значителна с превалявания предиобед над западните и южни роайони, а следобед ще вали в Източна България. След временно спиране на валежите над Западна България, през нощта отново ще завали дъжд и сняг, със захлаждане. Има условия за поледици по пътните настилки. По Черноморието облаците ще разкъсват.

Вятърът ще бъде от юг-югоизток слаб със скорости до 20 километра в час, през нощта от запад с пренос на по-студен и влажен въздух. По високите части на планините ще духат силни ветрове от югозапад със скорости до 60 километра в час. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 1 до 7 градуса, в североизточните райони ще се задържи студено с дневни температури до минус 1 – 4 градуса, по Черноморието и в крайните южни райони, и на север от планините от плюс 8 до плюс 14 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...