Трънските общински съветници ще решават дали Бойчо Харалампиев да членува с пари от общинския бюджет в национална асоциация

Редовно заседание ще събере на заседание общинските съветници на Трън. Сесията е насрочена за 30 ноември, предаде репортер на Zapadno.com.

В проекта за дневен ред са включени 8 точки. Сред докладните, които местните избраници ще разглеждат, е и членство на председателя на Общинския съвет в Националната асоциация на действащите председатели на общински съвети в Република България за мандат ‘2023 – 2027.

На 20 ноември 2023 година в Общински съвет-Трън е  постъпило писмо от Националната асоциация на председателите на общинските съвети в Република България, относно приемане на решение за членство. На заседанието в края на месеца общинските съветници трябва да решат дали дават съгласието си председателят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев да членува в националната асоциация. Дължимият членски внос ще е за сметка на бюджета на Общината в частта “Общински разходи за Общинския съвет и параграф за разходи за членски внос и участие в нетърговски организации“.

Националната асоциация на председателите на общинските съвети в Република България е учредена през лятото на 2004 година в Пловдив. Седалището на асоциацията е в град София, а нейният основен профил на действие е реализирането на ефективно местно самоуправление и развитие на гражданското общество в Република България, както и защита на професионалните интереси на своите членове.

Виж също...

Loading...