Затрупан път блокира две жени в Брезнишко, мината изпрати техника на помощ на Община Брезник

Снегопочистващата техника не е имала възможност да стигне до брезнишкото село Гоз и махала Логатор. Затова Общината е потърсила помощ от мината, предаде репортер на Zapadno.com.

„Помогнахме им по молба от общинската администрация“, съобщават от „Брезник Минералс“ във Фейсбук. „Две жени чакаха преспите да бъдат разчистени от нашия багер, за да напуснат селото си в първия работен ден от седмицата. Не е имало възможност до тях да стигне снегопочистваща техника, а след валежите и снегонавяванията, леки автомобили в този район не можеха да се движат. В отделни участъци дори багерът имаше нужда от вериги, за да осигури връзката между тези територии от общината и основната пътна мрежа“, допълват от минното дружество.

Това не е първият път, в който Община Брезник се обръща към мината за съдействие в трудни ситуации. По рано през годината дойде новина от Областната управа на Перник, които разказаха, че фирмата безвъзмездно почиства участък от река Конска. Той е единственият в община Брезник, при които има потенциална опасност от наводнение при обилни дъждове или интензивно снеготопене. Прочетете още по темата в публикацията: Единственото почистено дере извън населените места в Пернишка област се поддържа от мината в Брезник.

Снимка: “Брезник Минералс”

Виж също...

Loading...