Условията за поледици по пътищата остават и в сряда, когато ще започне затопляне на времето

В сряда ще вали сняг в северните райони и дъжд в южните. Отново ще условия за поледици по пътните настилки, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 5 до 1 градуса, по високите западни полета и в Централна Дунавска равнина до минус 1, плюс 2 градуса, а по Черноморието 5 – 8 градуса. Сутринта облачността ще бъде значителна с превалявания от дъжд и сняг над западните, и дъжд над източните райони. Има условия за поледици по пътните настилки. През деня валежите ще спират и облаците ще намаляват. Ще се затопля.

Вятърът ще бъде от запад умерен до свеж със скорости до 40 километра в час, през нощта ще отслабва. По високите части на планините ще духат силни ветрове от запад-северозапад със скорости до 60 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, в източните райони от плюс 9 до плюс 11 градуса.

Времето в Европа

Хладни и влажни въздушни маси на последователни вълни обхващат Балканите, като над Балканите въздушната маса се стабилизира. Над североизточните територии от континента е истинска зима с интензивни валежи от сняг в Русия и Северна Украйна. Другият притегателен център с валежи е над Южна Франция и над Италия, където ще вали дъжд. В средата на седмицата порцията студени въздушни маси, заела Балканите, ще се затопли и у нас ще се повишат и температурите.

Времето през следващите дни

В четвъртък сутринта ще има мъгли, а през деня ще има повече слънце. В петък чувствително ще се затопли, по планинските ни първенци с положителни температури, времето ще бъде динамично с облаци и югозападни ветрове. Късно следобед и през нощта в района на Видин ще започнат валежи от дъжд. В събота над цялата страна ще вали дъжд, по-съществени валежи в западните и източните части от страната, с количества до 20 – 30 литра на квадратен метър за денонощието. В неделя валежите ще спират,
ще се захлажда.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...