В Брезник стартира благотворителната кампания с календари, които тази година са с илюстрации на тема птици

Традиционната коледна благотворителна кампания на “Асарел-Инвестмънт” в община Брезник стартира преди дни, предаде репортер на Zapadno.com.

Всеки може да участва в коледната кампания, като дари 1 лев. За всеки дарен лев компанията добавя още 3 лева, а срещу подпомагането на инициативата дарителите получават подарък – календар за 2024 година. Кампанията ще продължи до последния работен ден преди Коледа. Първоначално на пет места в центъра на Брезник могат да се правят дарения от брезничани и гости на града. “Дарения се приемат в Информационния център на дружеството “Брезник Минералс”, в народно читалище “Просвещение-1870”, в книжарницата до “Кафетерията”, в офиса за застраховки на площада в града и в магазина на госпожа Аниела Асенова. Възможно е по-късно да се присъединят и други обекти”, поясни за Zapadno.com Елица Георгиева от “Асарел-Инвестмънт”. Събраните средства от кампанията ще бъдат предоставени на Община Брезник, която ще прецени най-добре в какво има нужда да ги вложи.

Тиражът на календарите за благотворителната кампания е 1 000, като в началото на новата работна седмица вече са подарени 150 броя от тях. Темата на календарите за 2024 година е биоразнообразието в района. “Птиците около нас създават много настроение, усещане за жизнерадост. Избрали сме птици, които споделят ежедневието на хората в селата и градовете, могат да се срещнат във всеки двор тук”, каза още Елица Георгиева от “Асарел-Инвестмънт”.

Коледната благотворителна кампания на “Асарел-Инвестмънт” се превърна в традиционна за Брезник. Ежегодно в края на годината хората, включили се в нея, получават календари с теми, свързани с Граово. Например на календарите за настоящата година са изобразени цветя, които могат да бъдат открити в почти всяка една градина в района.

Компанията “Асарел-Инвестмънт” е представена в община Брезник чрез своето дъщерно дружество “Брезник Минералс”, което доскоро носеше името “Трейс Рисорсиз”.

Виж също...

Loading...