В петък времето чувствително ще се затопли с максимални температури между 7 и 19 градуса

В петък и в събота чувствително ще се затопли, по планинските ни прървенци с положителни температури, времето ще бъде динамично с облаци и югозападни ветрове, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 4 до 0 градуса, по високите западни полета до минус 2, плюс 0 градуса, а на север от планините и по Черноморието до 6 – 7 градуса. Сутринта облачността ще бъде значителна с превалявания от дъжд и сняг над западните, и дъжд над източните райони. Има условия за поледици по пътните настилки. През деня валежите ще спират и облаците ще намаляват. Ще се затопля.

Вятърът ще бъде от югозапад слаб със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат силни ветрове от запад със скорости до 70 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса, в крайните южни райони, на север от планините и по Черноморието южният вятър ще повиши температурите до от плюс 17 до плюс 19 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...