Маркировка по пътя Брезник – Слаковци – Сопица – Велковци ще се полага при благоприятни метеорологични условия след зимата

Хоризонталната маркировка по третокласния път 811 в отсечката Брезник – Слаковци – Сопица – Велковци ще бъде обновена при подходящи метеорологични условия след приключване на зимата. При дъжд и снеговалеж маркировка не се полага, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

В средата на месец юни тази година стартира ремонтът на част от третокласния път 811 в участък, където състоянието му от години е лошо. Ремонтира се отсечката между град Сливница и няколко километра след село Ракита. През последните няколко месеца в отсечката Брезник – Батановци бяха извършени частични ремонтни на пътната настилка.

Републикански път 811 е третокласен и е част от републиканската пътна мрежа на България. Преминава през територията на Софийска и Пернишка област. Дължината му е 49 километра и 600 метра. След Сливница пътят преминава последователно през селата Гълъбовци, Гургулят и Ракита, преодолява планината и слиза по югозападния й склон, като минава през село Арзан, където навлиза в Брезнишката котловина и достига центъра на град Брезник.

Виж също...

Loading...