В Районния съд на Брезник седмокласниците от брезнишката гимназия научиха какво е детско правосъдие – СНИМКИ

На 28 ноември бе проведена втората от поредица лекции, които ще бъдат осъществени от Районен съд-Брезник в рамките на образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ през учебната 2023/2024 година, съобщиха за Zapadno.com от съдебната институция.

Лекцията беше представена от съдията в Районен съд-Брезник Роман Николов пред ученици от VII-ми „а“ и VII-ми “б“ клас, обучаващи се в брезнишкото средно училище „Васил Левски”, като беше разгледана темата “Детско правосъдие. Малолетни и непълнолетни лица – свидетели, жертви и извършители на престъпление. Домашното насилие. Участие в съдебни процедури. Синя Стая. Органи, които могат да предложат подкрепа и защита. Как да се предпазим да не станем жертва на престъпления?” На лекцията присъстваха и преподавателите Румен Александров и Марина Тенева-Дамянова, поясниха от Районния съд в Брезник.

До началото на месец март 2024 година предстои провеждането на още 7 лекции на различни теми. Лекциите ще обхванат ученици от различни класове на средно училище “Васил Левски” в град Брезник.

Разгледайте снимки от втората тема, която Районен съд-Брезник представи по линия на образователната програма:Снимки: Елизабета Никифорова, Районен съд-Брезник

Виж също...

Loading...