За ремонт на съоръжение по пътя Трън – Стрезимировци тече обществена поръчка, на 70 километра третокласни пътища е положена хоризонтална маркировка

За ремонт на аварийно съоръжение по второкласен път 63 в отсечката Трън – Стрезимировци тече обществена поръчка в централната администрация на Агенция “Пътна инфраструктура”, предаде репортер на Zapadno.com.

Обществената поръчка е за избор на изпълнител за проектиране и строителство на аварийното съоръжение, което е в района на 56-ти километър по второкласния път. Това съоръжение се намира малко преди трънското село Стрезимировци. Отделно от този проект е проведена обществена поръчка на основен ремонт на второкласния път. В момента проектирането на първи междинен етап. Това казаха от Областно пътно управление-Перник по време на заседание на Областната комисия за безопасност по движението.

До момента от Областното пътно управление са привели в безопасно състояние на настилката на 322 километра пътна мрежа, на 264 километра е осигуряване отводняването чрез почистване на банкети и оформяне на окопи. На 389 километра пътища е осигурена добра видимост чрез ненавлизане на растителност в габарита на пътя. Върху 65-километровата отсечка от второкласен път 63 между Перник и Стрезимировци е положена хоризонтална маркировка. На други 8 третокласни пътя в областта с обща дължина 70 километра също е положена маркировка или около 15 – 20 % от цялата републиканска пътна мрежа в региона, поясниха от Областно пътно управление-Перник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...