На Никулден ще превалява в източните и западни райони на страната, времето ще застудява и дъждът ще преминава в сняг

В сряда в източните и в западни райони ще вали дъжд, в планините сняг. Ще застудява, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 5 до 0 градуса, в западните райони от -1 до -3 градуса. През деня ще бъде облачно. Предиобед в източните райони ще завали дъжд, а следобед ще превалява в Западна България. Късно следобед и през нощта ще завали и в централните части от страната. Дъждът ще преминава в сняг.

Вятърът ще бъде от североизток слаб до умерен със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от югозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, по Черноморието и в Югозападна България до 9 – 10 градуса.

Времето в Европа

Хладни и влажни въздушни маси на последователни вълни обхващат централните територии, като над Балканите през следващите дни от северозапад ще се спуска студен и влажен въздух. Над централните територии от континента снеговалежите ще отслабват, а на югоизток се оформя нов притегателен център
за валежи от дъжд и сняг.

Времето през следващите дни

В четвъртък в северната половина от страната ще вали сняг, а на юг ще бъде облачно. В петък сутринта ще превалява по Черноморието, а на запад облаците ще се разкъсват. Следобед ще вали слаб сняг в Предбалкана. Дневни температури от 5 до 10 градуса. В събота слаби снеговалежи се очакват в Добруджа.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...