Община Брезник вкара два проекта в бюджета на България за 2024 година, които са за ремонт на водопровод и изграждане на нов парк

Два проекта за обща стойност 2 760 000 лева са входирани от Община Брезник в законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2024 година. Законопроектът беше приет миналата седмица на първо четене от Комисията по бюджет и финанси в парламента, предаде репортер на Zapadno.com.

През месец ноември тази година Министерство на финансите изпрати писма до всички Общини за подаване на инвестиционни проекти по приоритети и направления/обекти за целево финансиране от държавния бюджет. В списъка с приоритетни общински проекти, които са включени като приложение в проекта на Закон за държавния бюджет за 2024 година, са две предложения от Община Брезник.

Единият приоритетен общински проект е за реконструкция на довеждащ водопровод от язовир „Красава“ до помпена станция за питейни води „Гърло“. Стойността му е 2 милиона и 170 хиляди лева. Другият важен за Брезник проект е изграждане на парк над бившата общинска болница в града. Стойността на проекта е 590 хиляди лева.

Предстои законопроектът за държавния бюджет да се разглежда на второ четене в Народното събрание.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...