В Ноевци отново ще стягат коледно-новогодишен банкет за селото, който през годините се е превърнал в традиция

В края на годината за пореден път в брезнишкото село Ноевци ще се проведе коледно-новогодишен банкет, съобщи за Zapadno.com секретарят на местното народно читалище “Пробуда-1931” Анелия Сергиева.

Ежегодно в дните около Рождество Христово и Нова година местни жители се събират на организирано тържество. “Все още програмата не ни е готова, но винаги правим коледно-новогодишно тържество, което е за цялото население. Има томбола и посещение на Дядо Коледа. Който е слушал получава подаръци, който не – догодина. Желаещите са доста. Около 100 човека се събираме. Много е весело и хубаво”, каза секретарят на народно читалище “Пробуда-1931” Анелия Сергиева.

В момента читалището е в очакване на нови книги за библиотеката, които ще постъпят по линия на програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” ‘2023. Фондът на библиотеката в Ноевци наброява около 7 000 тома. Освен чрез проекти, фондът се допълва и с дарения от ноевчани и гости на селото. Дарителите даряват предимно художествена литература. “Хората идват, питат и даряват. Ние получаваме дарението и им издаваме грамота за дарение”, каза още Анелия Сергиева.

Виж също...

Loading...