Стълбите на Бърдото са блокирани от дървета, паднали след обилния снеговалеж преди 10 дни – СНИМКИ

Пешеходната пътека със стълби към хижата на Бърдото край град Брезник е блокирана от огромни паднали дървета и клони, предаде репортер на Zapadno.com.

Достъпът до горната част на хълма е невъзможен, тъй като дърветата са паднали по пътеката. Огромни клони допълват препятствието за разхождащи се брезничани и гости на града, сигнализира до Zapadno.com Мария Хранова. Алтернативата е желаещите да се качат в по-високата част на Бърдото, да използват асфалтовия път за автомобили.

Заместник-кметът на община Брезник Иван Бъчваров поясни, че администрацията е запозната с проблема. Дърветата са паднали вследствие на обилния снеговалеж отпреди 10 дни и ще бъдат разчистени при благоприятни метеорологичния условия. Работниците все още не са успели да достигнат за разчистване на дърветата, въпреки че последната седмица имаше и дни с хубаво време.

През пролетта на 2021 година по същата пътека отново бяха паднали дървета и клони, но тогава броят им беше по-малък и с провиране под тях, можеше да се достигне до хижата.

Разгледайте снимки от блокиран участък по стълбите на Бърдото:

Виж също...

Loading...