Благотворително в Трън: За всяка закупена елха от горското стопанство ще бъдат засадени 10 дървета в Трънско

Общо 200 са коледните елхи, които “Държавно горско стопанство-Трън” може да продаде на граждани, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

За шести път Министерството на земеделието и храните стартира благотворителната си кампания за продажба на коледни дръвчета. Тазгодишната инициатива се провежда под надслов: „Елхички с кауза: Прави добро без пауза!”. Началото на кампанията се постави от заместник-министрите на земеделието и храните Георги Тошев и инженер Мирослав Маринов, съобщиха от земеделското ведомството.

„В 57 пункта в цялата страна ще се продават елхичките. Добити са около 29 хиляди броя дръвчета, от които 4 хиляди са живи (контейнерни), поставени с кореновата си система в специални съдове“, каза заместник-министър Тошев. Той обясни, че и тази година каузата на кампанията е свързана с опазване на горите. За всяко продадено коледно дръвче през предстоящата Седмица на гората следващата година ще бъдат засадени по 10 нови фиданки на териториите, стопанисвани от държавните горски предприятия.

Сред стопанствата, които предлагат коледни елхи, е и това в град Трън. Адресът, на който се продават елхи от благотворителната кампания е улица „Яким Тошков” № 10 в град Трън,където се намира разсадник “Блато”. Работното време е от 8:00 до 17:00 часа. Предлаганият дървесен вудза елха е смърч.

Тази година “Държавно горско стопанство-Трън” ще предостави 50 живи и 150 отсечени. Цената на жива елха 16 лева и 89 стотинки, а на отсечената е 14 лева и 89 стотинки. Миналата година от стопанството са продадени 116 броя елхи, поясниха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

Снимка: Югозападно държавно предприятие – пресцентър (архив)

Виж също...

Loading...