План Б за превоза на пътници до Трънско: Областният управител разписа спешна мярка на Община Трън

Спешна мярка може да бъде приложена относно обществените услуги за превоз на пътници от и до община Трън. Това се случва след като областният управител на област Перник Людмил Веселинов разреши прилагането на мярката, предаде репортер на Zapadno.com.

През последните няколко години общественият превоз на пътници от и до Трънско се възлага от Община Трън чрез сключване на договор с фирма-превозвач за пряко възлагане. Прякото възлагане е разрешено от закона и се прави с разрешена в сила спешна мярка. Като мотив се посочваше, че е налице непосредствен риск от прекъсване на транспортното обслужване на населението в община Трън.

Срокът на приложената спешна мярка изтича в средата на настоящия месец. Именно поради тази причина областният управител отново разрешава на Община Трън прилагането и. Отново мотивът е, че съществува непосредствен риск от прекъсване на транспортното обслужване. Причината за това е че към момента не може да се проведе процедура по възлагане на автобусните превози, поради това че все още не са получени утвърдените маршрутни разписания от министъра на транспорта и съобщенията, въпреки проведени заседания на 19 септември и 4 октомври тази година на комисията, която разглежда предложения по промени за републиканската и междуобластната транспортна схеми. Прочетете още по темата в публикацията: Извънредната мярка за обществения транспорт в Трънско изтича, Общината очаква одобрение на нови маршрутни разписания.

Спешната мярка е разписана с решения на областния управител от 4 декември тази година, а срокът и не може да е повече от 2 години. Прилагането и обхваща междуселищните автобусни линии: Трън – Бохова; Трън – Кожинци; Трън – Стайчовци; Трън – Глоговица; Трън – Ломница; Трън – Ездимирци; Трън – Лялинци; Трън – Дълга лука; Трън – Бутроинци; Трън – Врабча; Трън – Милкьовци; Трън – Пенкьовци; Трън – Банкя; Трън – Ярловци; Трън – Милославци; Трън – Цегриловци; Трън – Вукан; Перник – Ерул; автогара “Перник” – Трън; София – Бохова; София – Стрезимировци; София – Трън; София – Кожинци; София – Пенкьовци.

В заповедта е упоменато, че в определен срок решенията могат да бъдат обжалвани преди Административен съд-Перник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...