Центърът на Трън се превърна в светещо коледно градче с няколко украсени елхи – ВИДЕО

Коледните светлини в централната градска част на Трън бяха включени с кратка програма на откритата сцена пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, предаде репортер на Zapadno.com.

На сцената група деца с коледни шапки изпяха песен, с която поздрави присъстващите на площад “Владо Тричков” трънчани и гости на Трън. След песента кметът на община Трън Цветислава Цветкова отправи приветствие. “В навечерието сме на най-светлия християнски празник Коледа и на прага на новата 2024 година. Милиони хора по света са в трепетно очакване и посрещане за рождеството на Божия син, събрали в себе си надеждата за по-добри бъднини и вярата, че доброто винаги ще бъде най-висшата ценност на човечеството. От сърце ви желая да посрещнете най-светлите празници с близки и любими хора. Нека новата година бъде успешно начало за едно по-добро бъдеще, благополучие и с просперитет за нашия общ дом – община Трън. Нека настъпващата 2024 година ни дари със здраве, съзидателен дух, енергия за ползотворни дела и надежда. Пожелавам на всички светли и благословени коледни и новогодишни празници”, каза Цветислава Цветкова.

С обратно 10-секундно отброяване бяха включени коледните светлини в Трън, които заря озари в разноцветни цветове. Тази година към коледната украса е добавена дървена къщичка с пресъздаване на Рождество Христово, на която желаещите могат да се снимат. Коледна витрина е аранжирана от читалището покрай откритата сцена. Коледните елхи със светлини и украшения в центъра са няколко – едната е до хотел “Ерма”, втората е на самия площад, а третата е пред “Бо кафе”.

Вижте във видеото на Zapadno.com как Трън се превърна в светещо коледно градче (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...