В неделя облаците на запад ще се разкъсват, а на изток ще се задържи облачно и мъгливо – ВИДЕО

В неделя по Черноморието ще се стелят ниски облаци, а на запад облачността ще се разкъсва, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 4 до 0 градуса, в западните райони от -1 до -3 градуса. Сутринта ще бъде облачно и мъгливо по поречията. По Черноморието ще има ниски облаци. През деня на запад облаците ще се разкъсват, а на изток ще се задържи облачно и мъгливо.

Вятърът ще бъде от северозапад слаб със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от югозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, в Югозападна България до 9 – 10 градуса.

Вижте във видеото на Meteo TV подробности за времето през утрешния ден (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Времето в Европа

Хладни и влажни въздушни маси на последователни вълни обхващат централните територии, като над Балканите през следващите дни от северозапад ще се спуска студен и влажен въздух. Валежите от дъжд и сняг у нас ще продължават до края на седмицата, с по-интензивни валежи в Черноморския регион. Над централните територии от континента снеговалежите ще отслабват, а над Атлантическото крайбрежие се задава от океана плътна облачна система, която ще донесе дъжд в Португалия и Франция. Над Балканите на югоизток се оформя нов притегателен център за валежи от дъжд и сняг.

Времето през следващите дни

В неделя и в началото на следващата седмица ще бъдем в плен на мъглите и ниските облаци. От вторник се затопля, като в ниските места и поречията се очакват мъгли, а по планините ще бъде слънчево. Постепенно ще се затопля. В четвъртък и в петък се очакват нови валежи от дъжд и сняг с атлантическо нахлуване по антициклон.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Виж също...

Loading...