Трънски неволи: Парите на двата банкомата в град Трън свършиха и трънчани временно нямаха възможност да теглят

Парите на двата банкомата в град Трън свършиха в края на работната седмица. За това сигнализираха до Zapadno.com трънчани.

В четвъртък, когато пенсиите за месец декември бяха преведени по банковите сметки на пенсионерите, парите от двата банкомата в Трън свършиха бързо. Това породи неудобство в тези, които не са успели да си изтеглят пари. Не всеки има възможност да пътува до съседните градове Брезник и Перник, където има банкомати, от които могат да се изтеглят банкноти, е общият коментар на трънчани.

В петъчния следобед в град Трън отново можеха да се изтеглят пари, тъй като единият от двата банкомата вече беше зареден.

Временното неудобство не се случва за първи път и се повтаря почти през 2 – 3 месеца. От началото на тази година в Трън е монтиран втори банкомат на друга банка, но явно и това не е достатъчно в дни, когато се превеждат пенсии. Понякога дните за пускане на пенсии по сметките на пенсионерите съвпадат с петък, когато е пазарен ден за Трън. В този ден идват възрастни хора от селата, за да си напазаруват.

Втора година в Трън няма банков клон на банка, тъй като през 2021 година единственият такъв затвори. Надеждата на трънчани е такива ситуации да стават рядкост.

Виж също...

Loading...