Свободно помещение в читалището на село Слаковци ще бъде отдадено под наем за развиване на търговска дейност

Помещение в сградата на народно читалище “Искра-1932” в брезнишкото село Слаковци ще бъде обявено за отдаване под наем чрез търг. Процедурата ще бъде задвижена след решение на Общински съвет-Брезник, прието на последното редовно заседание на местните съветници, предаде репортер на Zapadno.com.

На сесията на 8 декември брезнишките съветници дадоха съгласие за обявяване на публичен търг за отдаване под наем на част от имот, който е публична общинска собственост. Помещението е с площ 73 квадратни метра и се намира на първия етаж в сградата на читалището в Слаковци. Към помещението има заявен интерес от частно лице, което е заявило, че иска да го използва за развиване на търговска дейност.

Началната тръжна цена за помещението, което ще се обяви за отдаване под наем чрез търг, ще е 117 лева и 53 стотинки, облагаеми с ДДС. В месечната цена няма да се включва заплащането на разходите за електрическа енергия, вода и други консумативи. Наемателят ще заплаща такса битови отпадъци на основание член 64, алинея 1, във връзка с член 11, алинея 3 от Закона за местните данъци и такси, който гласи, че при учредено право на ползване данъчно задължен е ползвателят, става ясно от решението.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...