Читалището на Трън предаде 861 лева и 60 стотинки от дарителската кутия в библиотеката за лечението на трънчанката Лили

Сумата от 861 лева и 60 стотинки е предадена на семейството на трънчанката Лили. Парите са събрани от кутията за събиране на средства “В помощ на Лили и нейните деца”, съобщиха от библиотеката към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън.

Кутията за дарения беше поставена през ноември в библиотеката на читалището с цел да се подпомогне кампанията по набиране на средства за лечение на трънчанката Лили, която страда от тежко заболяване. На 8 декември в зала “Екомилк” в трънското читалище и в присъствието на свидетели е изготвен протокол след отварянето на дарителската кутия. Събраната сума в размер на 861 лева и 60 стотинки е предадена на семейството на трънчанката.

В навечерието на Бъдни вечер, на 23 декември, на ремонтираното футболно игрище в Трън ще се проведе благотворителен футболен турнир. Форматът на турнира ще бъде 4 + 1, а крайният срок за записване за участие е 18 декември. Чрез благотворителното спортно събитие ще се съберат още средства за подпомагане лечението на Лили. За каузата по набиране на средства е разкрита банкова сметка, която може да видите в края на текста.

Сметка: BG64STSA93000019490894

BIC: STSABGSF

Лиляна Евгениева Асенова

Снимка: библиотека към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”

Виж също...

Loading...