Брезник и Трън получават допълнителни 8 282 лева за допълнителни възнаграждения на директори в образованието

Общо 8 282 лева допълнителни трансфери са одобрени по бюджетите на Общините Брезник и Трън за 2023 година. Средствата са предназначени за допълнителни възнаграждения на директори в образованието и бяха одобрени от правителството на заседание на 6 декември, предаде репортер на Zapadno.com.

Допълнителни възнаграждения за постигнати резултати от труда ще получат 3 767 директори на общински детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и за специална образователна подкрепа в страната. Те ще бъдат изплатени в зависимост от получения брой точки при оценяването от комисиите в регионалните управления на образованието и съгласно Наредбата за нормиране и заплащане на труда, поясниха от правителствената информационна служба.

За Община Брезник са одобрени допълнителни 4 916 лева, от които 3 236 лева за директорите на общински училища и 1 680 лева за директора на детската градина. За Община Трън са одобрени допълнителни 3 366 лева, от които 1 686 лева за директора на училището и 1 680 лева за директора на детската градина.

Виж също...

Loading...