За 2024 година Община Брезник предвижда основен ремонт, подмяна на пътни знаци и маркировки на още улици в Брезнишко

На заседание на Областната комисия по безопасност на движението бяха представени отчети от общини в област Перник за изпълнение на план-програмата за второто и третото тримесечие на 2023 година, предаде репортер на Zapadno.com.

На 28 ноември комисията проведе третото за тази година заседание. На него присъства заместник-кметът на община Брезник Иван Бъчваров, представители на други администрации и институции на регионално ниво. “Въпреки че изминалата година беше откъм бюджет доста сложна, каквото е залегнато като ремонти, подобрение на пътищата – всичко сме направили. Изцяло сме направили една от главните улици в Брезник, която е покрай училището. Изцяло сменена настилка, тротоари, знаково стопанство е подмнено, маркировка. Сега за зимния сезон са обезпечени с горива училища и детската градина, а Общината с инертни материали. Така че всичко е направено”, каза заместник-кметът на община Брезник Иван Бъчваров. За 2024 година общинската администрация на Брезник залага основни ремонти на още улици, подмяна на пътни знаци и пътна маркировка.

Заместник-областният управител на област Перник Илинка Никифорова, която водеше заседанието, похвали Община Брезник за реализираните дейности. “Много позитивен отчет”, каза Илинка Никифорова.

В хода на заседанието останалите представители на местни и регионални институции също представиха кратки отчети за извършените до момента дейности по отношение на пътната безопасност.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...