За обезщетения в образованието Брезник получава 149 лева, а общинската администрация в Трън – над 27 хиляди лева, парите са за месеците септември и октомври

Общо 27 682 лева допълнителни трансфери са одобрени по бюджетите на Общините Брезник и Трън за 2023 година. Средствата са предназначени за обезщетения в образованието, предаде репортер на Zapadno.com.

Допълнителните трансфери бяха одобрени от Министерски съвет на заседание на 6 декември. Средствата са за изплащане на обезщетения за месеците септември и ­октомври 2023 година при намаляване на числеността на персонала в образователните институции при промяна на структурата и състава, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание, поясниха от правителствената информационна служба.

По бюджета за Община Брезник са одобрени 149 лева, а за общинската администрация в Трън – 27 533 лева. Допълнителните трансфери се предоставят по бюджетите на Общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности.

Виж също...

Loading...