Община Брезник получава допълнителни 4 230 лева за паралелки с ученици в VIII клас, които се обучават за придобиване на квалификация

Допълнителни 4 230 лева одобри Министерски съвет за бюджета на Община Брезник за 2023 година. Средствата са предназначени за за издръжката на паралелки с ученици в VIII клас, които се обучават за придобиване на квалификация по защитени специалности от професии и такива с очакван недостиг от специалисти на пазара на труда, предаде репортер на Zapadno.com.

С предоставянето на допълнителните средства ще се осигури необходимият финансов ресурс за подготовката на кадри за специалности от професии и отрасли, необходими за местната, регионалната и националната икономика в дългосрочен план, поясниха от правителствената информационна служба.

Допълнителният трансфер се предоставя по бюджета на Община Брезник от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности за сметка на намаление на бюджетното взаимоотношение на централния бюджет с бюджета на Министерството на образованието и науката за 2023 година.

Виж също...

Loading...