Пенсионерският клуб в Трън ще работи за привличане на млади пенсионери и активно се противопоставя на пушачите в организацията

Община Трън винаги оказва съдействие на пенсионерския клуб в град Трън и помага за материалната база на организацията. Това каза за Zapadno.com председателят на пенсионерски клуб-Трън Виолета Тренкова.

Вчера в клуба на пенсионерите от пограничната община се състоя годишно отчетно събрание. Специални гости бяха заместник-кметът на община Трън Десислава Димитрова, областният председател на Нов съюз на пенсионерите в област Перник Катя Христова и представители на пенсинерския клуб в пернишкото село Дивотино. На събранието освен отчет беше дадена заявка за работа по линия на привличане на млади пенсионери като членове в организацията.

През последната година пенсионерският клуб е провел множество мероприятия и е участвал в инициативи в Трънско. Сред мероприятията са екскурзия до част от манастирите и църквите в Краище, до манастира “Свети Архангел Михаил” край Трън и други. Организацията е участвала в тематични базари в центъра на град Трън, фестивал на сръчните ръце в село Бусинци и други. “Няма празник, който да не сме отбелязали и винаги на трапезата ни присъства погача, баници и други печива”, каза председателят на клуба Виолета Тренкова.

Община Трън винаги съдейства на организацията на пенсионерите. “Общината ни предостави много неща – микровълнова фурна, уред за топла вода, шкафове. Извърши ни ремонт и ни предоставя транспорт. Никога не сме получавали отказ”, категорична е Виолета Тренкова.

Както навсякъде и в пенсионерския клуб не всичко е по мед и масло. Понякога в помещенията на клуба някои членове си позволяват да запалят цигара. Това е забранено и от ръководството на клуба се противопоставят на пушачите.

На 21 декември пенсионерският клуб ще участва в съвместно събитие с читалището и училището в град Трън. Седмица след това – на 27 декември, в хоремага в село Зелениград ще се организира новогодишен банкет за организацията.

Членовете на пенсионерския клуб наброяват 36, като преобладават жените. Сбирките в клуба се правят всяка сряда. Най-възрастните членове са над 80-годишна възраст.

Снимка: Пенсионерски клуб – Трън

Виж също...

Loading...