Деца от детска градина “Брезица” приготвиха меденки в пекарната на село Ноевци, на която подариха коледна картичка

Деца от филиала на детска градина “Брезица” в брезнишкото село Ноевци са влезли в ролите на джуджетата на Дядо Коледа. Това се е случило по време на гостуването им в семейната пекарна в населеното място, предаде репортер на Zapadno.com.

Група от 10 деца са се научили как да приготвят меденки под вещия поглед на съдържателите на пекарната. Малките гости сами омесили тестото, разточвали го и направили формите за меденките. Докато сладките били във фурната, децата боядисали други, които домакините предварително приготвили. Няколко от малчуганите се отличавали с уменията си по направата на този вид печива, сподели за Zapadnoo.com Боряна Цветкова от пекарна “Калина”.

Гостуването продължило няколко часа, а накрая и гостите, и домакините си разменили подаръци. Децата получили пакети със сладки, а за тяхната учителка била приготвена джинджифилова къщичка. За гостоприемството си пекарната получила коледна картичка, изработена от децата.

Това е втората такава инициатива с деца в пекарната, която се провежда в навечерието на коледно-новогодишните празници. Миналата година ученици от основно училище “Христо Смирненски” в Ноевци научиха тънкостите на занаята по приготвяне на меденки.

Снимка: пекарна “Калина”

Виж също...

Loading...