Защо трънски общински съветник се вглежда в едно-единствено от многобройните сметища в Трънско?

Общинският съветник от политическа партия “Има такъв народ” Мартин Томов продължава да води война срещу ръководството на Община Трън, а полето за нея е нерегламентирано сметище по пътя за Ждрелото на река Ерма, предаде репортер на Zapadno.com.

От месец октомври на отбивка след механа “Ерма”, в посока към село Ломница, се изхвърлят строителни и други отпадъци. За това сигнализира през ноември общинският съветник Мартин Томов на заседание на Общински съвет-Трън. Към сигнала си той добави, че е видял как служители на Община Трън изхвърлят отпадъци там. Тогава кметът на община Трън Цветислава Цветкова каза, че ще бъде проверено мястото и ще се постави табела. По темата се включи и председателат на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев. Прочетете още по темата в публикацията: Новото сметище на Трън е по пътя към най-посещаваната забележителност в общината – СНИМКИ. Тук е важно да отбележим, че преди рекултивиране на бившето общинско депо за битови отпадъци, което е покрай пътя за село Банкя, също камион, изпратен от Община Трън изхвърляше отпадъци. Това се случваше след закриването на сметището на община Трън, тоест не би трябвало да се използва. Отпадъците бяха предимно зелени, но сред тях имаше и други. Прочетете още по темата в публикацията: Изхвърлят ли се битови отпадъци на бившето сметище край Трън? – СНИМКИ.

Всъщност новото сметище на Трън се оказа по-малко от тези, които са залели долини като например тази между селата Филиповци и Велиново. За тях читателите на Zapadno.com бяха информирани преди години в публикации със снимки.

В Регионална инспекция по околната среда и водите-София е получено писмо, с което се сигнализира за въпросното сметище. В началото на месец декември от екоинспекцията са изпратили писмо с предписание до Община Трън за предприемане на действия, тъй като това е в компетенцията на общинската администрация. Срокът за изпълнение на предписанието е 30-дневен, но Общината може да поиска удължаването му, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Регионална инспекция по околната среда и водите-София.

Тези дни с публикация в земляческа група на трънчани във Фейсбук Мартин Томов отново повдигна темата със същото сметище по пътя към природната забележителност. Чрез снимки и публикацията си местният избраник поиска оставка, без да уточнява на кого.

Тук възниква въпросът защо точно това сметище е трън в очите на общинския съветник при положение, че има много други и по-големи в Трънско? Общинският съветник Мартин Томов държи рибарник, до който се достига именно по пътя с нерегламентираното място за изхвърляне на отпадъци. Дали това не е причината за повдигането на проблема от съветника? Ще успее ли местният избраник да получи оставката, която иска?

Въпроси, на които ще отговори времето.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...