За първи път в Брезник показват изложба, чрез която поети използват минерали, за да подсилят внушения – ВИДЕО

Националният музей „Земята и хората“ в София за първи път гостува с изложба в Общински исторически музей-Брезник. Изложбата е под надслов “Поезията на камъка” и е подредена в музеен обект “Военен клуб”, предаде репортер на Zapadno.com.

Експозицията е необичайна, тъй като в нея са показани скъпоценни камъни и поезия. “Просто се изкушихме да направим изложба, в която да покажем на по-голяма публика как поетите използват камъните, не само скъпоценните, но и обикновените камъни, тоест скали, гранити, мрамори, за да подсилят своите внушения”, каза директорът на Националния музей “Земята и хората” Светлана Енчева. От музея са избрали в изложбата да присъстват класически автори на поезия.

Изложбата гостува в библиотеки и други музеи, а експонирането и в Брезник е за първи път. Това е и първо гостуване на Националния музей “Земята и хората” в града. Експозицията ще може да бъде разгледана от брезничани и гости на Брезник до края на месец февруари 2024 година.

Вижте във видеото на Zapadno.com какво още каза Светлна Енчева за изложбата (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...