Коледните празници в Брезник започнаха с огнено шоу, весела програма от читалището и подаръци – СНИМКИ

От днес, 15 декември, коледните празници в град Брезник официално започнаха. Началото на празничното настроение беше поставено с богата програма в народно читалище “Просвещение-1870” и пред институцията, предаде репортер на Zapadno.com.

Тази вечер на централния градски площад в Брезник тържествено бяха включени коледните светлини. Към градската украса са добавени нови елементи. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Коледните светлини на Брезник светнаха с нови украшения по елхата и пред читалището – ВИДЕО+СНИМКИ.

Първоначално програмата трябваше да се проведе на площада, но поради мокрия сняг, който заваля в следобедните часове, част от събитията бяха преместени в читалището. Във фоайето малки и големи бяха посрещани от Елза от Арендел от компютърно-анимационния фентъзи филм “Замръзналото кралство”, но нейният образ беше реален и то на кокили. В големия салон кметът на община Брезник Васил Узунов приветства брезничани и гости на града, като отправи своите благопожелания за предстоящите празници.

След кметското слово на сцената излезе водещата Снежанка, която покани анимационни герои, супергерои и приказни образи. Да поздравят гостите в салона дойдоха Супер Марио, Смърфчо и Смърфиета, Спайдърмен, Калинката и Дядо Коледа. С песни се представиха певиците от вокалната група към читалището.

Краят на програмата в салона беше сложен с раздаване на подаръци за всички деца – по едно лакомство и коледна играчка. На фона на вече включените коледни светлини “Дивинитас” от София представиха огнено шоу.

Разгледайте снимки от програмата по включване на коледните светлини в град Брезник:

Виж също...

Loading...