Кметът на Брезник В. Узунов предлага кметският наместник на село Долна Секирна отново да отговаря и за Горна Секирна

В последните дни на 2023 година Общински съвет-Брезник ще заседава, за да вземе решения по важни теми, свързани с общината и нейните жители. Проектът за дневен ред на предстоящото заседание е публикуван на сайта на общинската администрация на Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Една от докладните, които местните избраници ще разглеждат на 22 декември, е свързана с одобряването на структурата и числеността на общинската администрация на Брезник. Съгласно подзаконови нормативни актове Общинският съвет одобрява общата численост и структурата на общинската администрация по предложение на кмета на общината.

Общата администрация в Община Брезник е структурирана в дирекция “Административно-правно обслужване, финансово-счетоводни и хуманирани дейности”.

Кметът Васил Узунов предлага двете дирекции, които структурират специализираната администрация, да бъдат обединени в едно. Новата обща дирекция ще е “Управление на територията, общинска собственост, програми и проекти”. Целта на обединението е оптимизиране, подобряване на дейностите и повишаване на функционалността на административните звена. Дирекция “Управление на територията, общинска собственост, програми и проекти” ще бъде ръководена от един директор в ресора на заместник-кмета по строителство, програми и проекти, местните данъци и такси, общинска собственост и пазарните отношения. Към тази дирекция се структурира звено отдел “Местни данъци и такси”, който към момента бе част от дирекция “Общинска собственост и пазарни отношения”.

След промяната на Закона за административно-териториалното устройство на Република България и проведените избори на 29 октомври тази година в община Брезник са избрани 4 кметове на кметства. В тази връзка се променя и броят на кметските наместници, като те вече са 16 и обслужват административно 30 населени места, пише още в докладната на кмета Васил Узунов до общинските съветници.

Интересен факт е, че кметът на Брезник предлага в приложение към докладната, кметският наместник на село Долна Секирна отново да отговаря и за съседното село Горна Секирна. Допреди няколко години това беше така, но в момента Горна Секирна има свой кметски наместник и това е Румен Николов. Кметски наместник на Долна Секирна пък е Богомил Савов. В обхвата на районите за административно обслужване и управление на кметските наместници в Община Брезник за мандат 2023 – 2027 е записано, че районът на кметския наместник на Долна Секирна обхваща и съседното село Горна Секирна.

Предлаганите от кмета промени ще бъдат факт след гласуването на решението, което ще се случи този петък.

След преизбирането си за кмет на община Брезник Васил Узунов каза, че му предстои среща с кметските наместници в Брезнишко, на която самите те ще решат дали остават в екипа му. Прочетете още по темата в публикацията: Кметът на община Брезник Васил Узунов: Започвам по нов начин, надявах се, че всички виждат това, което се случва.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...