Община Брезник възнамерява да прави ведомствен паркинг към бившата селскостопанска гимназия в града

Община Брезник има инвестиционно предложение за изграждане на ведомствен открит паркинг и подпорна стена в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Ведомственият паркинг и подпорната стена се предвиждат да бъдат изградени в района на бившата селскостопанска гимназия в града. Главната цел на проекта е създаване на нови паркоместа за нуждите на живущите и посетителите в района. Входът за бъдещия паркинг ще бъде откъм улица “Христо Ботев”, поясниха от Общината.

Проектът обхваща пространство с обща площ от 1 175 квадратни метра, включително 1 030 квадратни метра пътна настилка, 140 квадратни метра прилежаща тротоарна настилка и 697 квадратни метра прилежащи тротоари, уточняват от Община Брезник.

За инвестиционното предложение могат писмено да се изразят мнения в общинската администрация и в Регионалната инспекция по околната среда и водите-София.

Zapadno.com припомня, че сградата на бившата селскостопанска гимназия е прехвърлена от Министерството на образованието и науката на Община Брезник. Намерението на ръководството на Община Брезник е бившето училище да бъде превърнато в административна сграда.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...