Детска доброта донесоха в Община Брезник малки ангели от детска градина “Брезица” – СНИМКИ

Със сцена, песни и сурвакане деца от детска градина “Брезица” посрещнаха служители на Община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Кратко, но приказно тържество направиха деца от детската градина заедно със свои учители в заседателната зала на Община Брезник. Инициативата се провежда ежегодно в навечерието на коледните празници и има над 20-годишна традиция. Чрез нея общинските служители се докосват до добротата, която децата на детска градина “Брезица” излъчват.

В началото на коледното тържество директорът на детската градина Емилия Алексова отправи приветствено слово. “В нашия календар има много празници, но Коледа е най-дългоочакваният. За децата Коледа са вълшебствата и подаръците. А за нас, възрастните Коледа е равносметка, усещане за семейственост, топлина, уют”, каза Емилия Алексова. Тя благодари на всеки от Общината за доброто партньорство.

Директорът на детска градина “Брезица” припомни, че първият коледен подарък за кмета на община Брезник Васил Узунов от децата на детското заведение е бил компас. Пожеланието към подаръка е било никога кметът да не губи правилната посока. Тази година подаръкът от детската градина за Васил Узунов е глобус с коледен венец, на който са изобразени детски ръце. Пожеланието към кмета е все така да затвърждава Брезник в България и в света.

След словото момиченце и коледна фея разиграха сцена. Към тях се присъединиха ангелите на вярата, надеждата, обичта и добрината. Децата изпяха песни за радост на общинските служители. Тържеството стана още по-коледно с коледари. Декорът в заседателната зала беше изпъстрен със зимни и коледни мотиви.

Накрая кметът на община Брезник Васил Узунов и директорът на детска градина “Брезица” Емилия Алексова разчупиха погача с късмети. Парчета от питката бяха раздадени на всички. Със сурвачки в ръце децата сурвакаха ръководството на Община Брезник и общинските служители.

На 21 декември в детската градина в Брезник и във филиала в село Ноевци ще се проведат коледни тържества за децата, на които ще пристигне и Дядо Коледа.

Разгледайте снимки от коледното тържество, което детската градина проведе в Община Брезник:

Виж също...

Loading...