Затоплянето на времето ще продължи и в сряда, когато сутринта ще има сутрешни мъгли, а следобед облаци в някои райони на страната

В сряда ще продължи да се затопля със сутрешни мъгли и облаци следобед, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 0 до -5 градуса, в западните полета до -4, -6 градуса, по Черноморието до плюс 1 плюс 4 градуса. Сутринта ще бъде студена с облаци по Черноморието, с мъгли в Тракия и в западните полета. През деня ще бъде предимно слънчево. Следобед над северните райони ще премине облачна вълна с облаци от средния етаж, с повече облаци над Западна и над Централна България. Валежи не се очакват.

Вятърът ще бъде слаб със скорости до 20 километра в час от юг-югозапад, следобед с преминаването на облачна вълна, за кратко от северозапад. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от запад-югозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 6 до 13 градуса, в райони с по-трайни мъгли до 3 – 5 градуса, по Черноморието 10 – 13 градуса.

Времето в Европа

Дъждовните облаци над Атлантическото крайбрежие ще се преместват на изток като постепенно дъждовните облаци ще обхващат Западна Франция и Германия. Над Прибалтика ще вали дъжд и сняг. Над Балканите през следващите дни мъглите ще бъдат често явление, а по планините ще бъде слънчево.

Времето през следващите дни

В четвъртък бързо ще премине облачна система със слаби валежи от дъжд в южните райони. В петък ще превали дъжд и сняг в западните и в централните райони. В събота облаците ще намаляват. Ще бъде ветровито и топло. Бързо ще се затопля по време на коледните празници.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...