Смело сърце: Доброволката Цв. Кирякова, участвала в акции в Брезнишко и Трънско, е наградена за гражданския си принос

Цветанка Кирякова с номинация за граждански принос в тазгодишното издание „Полицай на годината“. Кирякова е отличена за оказано изключително съдействие при издирването на трима жители от Пернишка област, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Церемонията „Полицай на годината“ се организира от Главна дирекция “Национална полиция” в партньорство с фондация “Доверие и закрила“. По традиция на нея се награждават служители и колективи, постигнали високи резултати и чиято работа е станала видима за обществото.

В тазгодишното издание бяха наградени 4 колектива и са връчени 5 индивидуални награди, както и 3 награди за граждански принос. Едната от тях отиде при Цветанка Кирякова – доброволец, участвала в три спасителни акции на хора заедно със служители от Областна дирекция на МВР-Перник. Изключително активни действия от нейна страна при издирването на изчезнал мъж от пернишкото село Люлин, брезнишкото Брезнишки извор и жена от трънското Милославци. Всички отличени получиха специална грамота и предметна награда, осигурени от МВР и фондацията, а на носителите на приза „Полицай на годината“ – индивидуално и колективно – купа. Носителят на приза получи Златна карта от СБА и награда от Международна полицейска асоциация – секция България.

Снимка: МВР – пресцентър

Виж също...

Loading...