Момиче от Брезник е удостоено с награда от фотоконкурса “Аз раста патриот”, в който са участвали близо 300 деца от България и чужбина

Брезничанката Йоана Адем е сред удостоените с награди от осмото издание на фотоконкурса “Аз раста патриот”, предаде репортер на Zapadno.com.

Участие във фотоконкурса са взели близо 300 деца от различни области на България и дори от чужбина. Организатори на фотоконкурса са Петя Гайдарова и Евелина Атанасова, с подкрепата на бутилираща компания „Михалково“.

Журито излъчи победителите от участниците в конкурса в четирите възрастови групи. Тъй като тази година конкуренцията е голяма, има повече от едно първо място и в четирите възрастови групи. Наградите са мотивирани със спазване на традициите в носенето на всеки елемент от носиите и качество на кадъра, излъчване и въздействие, поясниха организаторите.

Творбите на участниците са оценявани от жури с председател Валентина Василева, която е директор на Регионален исторически музей „Стою Шишков“ в град Смолян и членовете Сашо Сарандалиев от фотоклуб „Орфей” и експертът в областта на традиционната фолклорна култура Мария Бебелекова.

15-годишната Йоана Адем от Брезник е удостоена с първа награда в четвърта възрастова група за участници от 13 до 18 години. Наградите в тази група ще се връчват от кмета на община Смолян Николай Мелемов. Награждаването е насрочено за утре, 21 декември, от 14:00 часа в зала 1 на Родопски драматичен театър “Николай Хайтов” в Смолян.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...