Стотици жители на Брезнишко и Трънско получават основни хранителни продукти, които ученици от София и доброволци разнасят

Тази година кампанията “Купи и дари” достигна и до общините Брезник и Трън. Чрез инициативата се подпомагат нуждаещи се хора, обясни за Zapadno.com Кристиян Гьорев от Интеракт клуб София-Балкан към Софийска математическа гимназия.

През последните няколко дни ученици от Интеракт клуб София-Балкан към Софийска математическа гимназия “Паисий Хилендарски” и доброволци са в района на Брезник и Трън. Учениците и техните помощници са впрегнали сили, за да разнесат пакети, които са съставени с основни хранителни продукти. В дните на провеждане на кампанията ученици посрещат клиентите на даден магазин, за да им раздадат брошури и предложат докато пазаруват за собственото си домакинство, да закупят и някой от продуктите, включени в списъка.

Събраните продукти от кампанията “Купи и дари” се сортират и складират в склад в София. От склада те се транспортират с помощта на доброволци с лекотоварни автомобили до местата за тяхното разнасяне. За общините Брезник и Трън са раздадени или продължават да се раздават над 700 пакета с хранителни продукти. Общинските администрации на Брезник и Трън съдействат за раздаването. В пакетите са подредени брашно, захар, олио, варива (ориз, боб, леща и спагети), консервирани храни и сладкарски изделия. Учениците, които участват в инициативата са от IX до XII клас. “Тази година раздаваме в Трън, Брезник и няколко селища в Северозападна България. Идеята е да достигнем до възрастни хора или нуждаещи се в по-малки населени места или места, в които нямат магазини или са бедни. В Брезник раздавахме на бедни и болни хора, а в селата изцяло на възрастни хора раздаваме”, сподели Кристиян Гьорев от Интеракт клуб София-Балкан към Софийска математическа гимназия.

Целта на Интеракт клуб София-Балкан към Софийска математическа гимназия е да се постигне приемственост както между учениците с различни интереси, така и между ученици и останалата част от обществото с насоченост към отговорността и социалната ангажираност.

Снимка: Димитър Ненчев

Виж също...

Loading...