Библиотеката в трънското читалище добави в отдела с ценна литература за Трънския край книжки от автор с корени от село Туроковци

Библиотеката към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън събира и съхранява всякакъв материал за Трънския край и материали от хора с трънски корени – литература, снимки, документи и други, съобщиха от учреждението.

Тези материали се съхраняват в специален отдел “Краезнание – Трънски край”. Те се водят ценна литература и тя може да се ползва само на място в библиотеката. Това споделиха от учреждението в трънското читалище по повод дарение от дама, която е автор на дарените книжки – Мира Златкова.

Мира Златкова е с трънски корени от село Туроковци. “Пожелаваме на г-жа Златкова много здраве и благополучие, и светли празници. Заповядайте да се запознаете с творчеството на прекрасната дама”, добавиха от библиотеката.

Другата положителна новина от библиотеката на Трън е, че учреждението добавя във фонда си още 73 нови книги, които са закупени с 1 225 лева и 74 стотинки по проекта “Българските библиотеки съвременни центрове за четене и информираност 2023”. Книгите са от 19 български издателства и са на разположение на читателите.

Снимка: библиотека към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”

Виж също...

Loading...