Софийска фирма с интерес да изгради соларни паркове край Брезник, но за тази цел брезнишките общински съветници трябва да се произнесат

Столичната фирма “Булстрой Къмпани” е подала заявление в Община Брезник за одобрение на проект за изменение на Общия устройствен план на община Брезник за поземлени имоти в землищата на селата Гоз и Арзан, предаде репортер на Zapadno.com.

Искането за одобрение ще бъде разгледано на заседание на Общински съвет-Брезник. През 2022 година с решение Общинският съвет е одобрил задание на проектиране частично изменение на Общия устройствен план на Брезник за поземлен имот с площ 49 810 квадратни метра и друг поземлен имот с площ 18 426 квадратни метра в землището на село Гоз с начин на трайно ползване “ниви”, както и още един поземлен имот с площ 74 480 квадратни метра в село Арзан с начин на трайно ползване “пасище”. Заданието на проектиране е за обособяване на терени за изграждане на фотоволтатични инсталации с устройствена зона предимно производствена в споменатите по-горе имоти.

Проектът за частично изменение на Общия устройствен план на Брезник е бил обявен до заинтересуваните лица и не са постъпили възражения.

Предстои брезнишките общински съветници да вземат решение по темата.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...