Бившият Дом на народната армия в Брезник, където се помещава музеят, ще бъде преобразен с над 900 хиляди лева

Изложбена сграда “Военен клуб” към Общински исторически музей-Брезник или позната и като Дома на народната армия ще бъде енергийно обновена, предаде репортер на Zapadno.com.

Обновяването ще бъде направено с 951 700 лева, които са одобрени по проект, с който Община Брезник е кандидатствала през пролетта на настоящата година. 35 280 лева от средствата са съфинансиране, което общинската администрация на Брезник трябва да осигури. Средствата ще бъдат инвестирани чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което е Структура за наблюдение и докладване по инвестиция „Подкрепа за обновяване на сградния фонд“ от Националния план за възстановяване и устойчивост. След извършена проверка и оценка на проектните предложения, от Министерството на регионалното развитие и благоустройството оповестиха одобрените и отхвърлените обекти за изпълнение на инвестиции по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“, поясниха от ресорното ведомство.

Още в началото на 2023 година Общински съвет-Брезник даде съгласието си Община Брезник да кандидатства по процедура, свързана с устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт. Прочетете още по темата в публикацията: Емблематични сгради в град Брезник сменят статута си, за да може Общината да кандидатства за обновяването им.

Чрез енергийното обновяване на спортната зала ще бъде постигнат клас на енергопотребление минимум клас „В“ и ще се спестяват минимум 30 % от първична енергия.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...