Дървосекач в Брезник отмъкнал даренията от храм “Свети Георги Победоносец”, разбойникът е познат на полиция с множество криминални прояви

За по-малко от 48 часа е установен извършителят на кражбата от брезнишкия православен храм “Свети Георги Победоносец”. 25-годишен рецидивист, криминално проявен и осъждан е задържан на територията на Бургаска област, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

25-годишен мъж с постоянен адрес град Котел е задържан за извършената кражба от православния храм в град Брезник. След подадения сигнал на 19 декември за разбита входна врата на Божия храм и откраднати около 5 хиляди лева от кутия за дарения по данни на свещенослужител, пернишки и брезнишки криминалисти предприели неотложни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. В резултат на непрекъсната работа и проведените множество действия по разследването, вчера на територията на Областна дирекция на МВР-Бургас е задържан 25-годишен криминално проявен и осъждан, който работел като дървосекач в град Брезник.

Мъжът е познат на полицията с множество кражби и унищожаване и повреждане, като има и три осъдителни присъди. Задържан е за до 24 часа в Районно управление-Брезник и действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...