Обновяват спортната зала към комплекс “Чорни” в град Брезник с 1 милион лева, които са одобрени от Плана за възстановяване и устойчивост

Проект на Община Брезник е одобрен за финансиране по линия на Плана за възстановяване и устойчивост. Общинската администрация е кандидатствала за финансиране на проекта през пролетта на настоящата година, предаде репортер на Zapadno.com.

Средствата ще бъдат инвестирани чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което е Структура за наблюдение и докладване по инвестиция „Подкрепа за обновяване на сградния фонд“ от Националния план за възстановяване и устойчивост. След извършена проверка и оценка на проектните предложения, от Министерството на регионалното развитие и благоустройството оповестиха одобрените и отхвърлените обекти за изпълнение на инвестиции по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“, поясниха от ресорното ведомство.

Община Брезник е сред одобрените в страната. Проектът е за енергийно обновяване на спортната зала към комплекс “Чорни” в град Брезник. Сумата, която е одобрена, е в размер на 999 962 лева.

Още в началото на 2023 година Общински съвет-Брезник даде съгласието си Община Брезник да кандидатства по процедура, свързана с устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт. Прочетете още по темата в публикацията: Емблематични сгради в град Брезник сменят статута си, за да може Общината да кандидатства за обновяването им.

Чрез енергийното обновяване на спортната зала ще бъде постигнат клас на енергопотребление минимум клас „В“ и ще се спестяват минимум 30 % от първична енергия.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...