И в неделя времето ще бъде ветровито, бързо ще се затопля по коледните празници, но се задава нов период с понижение на температурите

На 24 декември времето ще бъде ветровито, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от 10 до 5 градуса, в западните полета и в Добруджа до -1 – 3 градуса, по Черноморието до плюс 4, плюс 7 градуса. Сутринта ще бъде ветровито със значителна облачност над северните и над източните райони. През деня облачността ще се разкъсва. Над Южна България ще бъде слънчево.

Вятърът ще бъде свеж със скорости до 40 километра в час от запад, следобед от северозапад. По високите части на планините ще духат силни ветрове от запад със скорости до 70 – 80 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса, в Русе и Велико Търново до 17 градуса, по Черноморието 13 – 15 градуса.

Времето в Европа

Дъждовните облаци ще се задържат над централноевропейските страни. Валежи от дъжд и сняг ще продължават в Германия и в Полша. Над Прибалтика и Русия ще вали сняг. Над Балканите мъглите в западните части от полуострова ще бъдат често явление. У нас ще бъде ветровито, като по планините над 1500 метра ще духат бурни ветрове.

Времето през следващите дни

В събота валежите ще спират и облаците ще намаляват. Ще бъде ветровито. Бързо ще се затопля по време на коледните празници. В понеделник вятърът ще отслабва. В района на Русе и Велико Търново температурите ще достигат 17 – 19 градуса. Във вторник ще се задържи сравнително топло за сезона, следобед ще се заоблачи. На 28 срeщу 29 декеври се очакват валежи и понижение на температурите.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...