Трънчанинът професор Владко Иванов продължава своя научен труд за произхода на българите в трета книга, която ще излезе през 2024 година

През 2024 година се очаква да излезе от печат том III на книгата “Българите”. Това анонсира пред репортер на Zapadno.com авторът на книгата професор Владко Иванов.

На 8 декември тази година професорът представи пред трънчани и гости на град Трън двата си тома на книгата “Българите”. Научният си труд започнал да пише преди около 10 години. На път е да бъде отпечатан трети том на книгата, която разкрива откъде идва произходът на българите като народ.

Ежегодно професор Владко Иванов дарява курбан за честването на патронния празник на манастир “Свети Архангел Михаил” край град Трън, който се отбелязва на Архангеловден. Неговото мнение е, че трябва да се обръща повече внимание на духовното и да се правят дела в тази насока, а не към материалното. Това е причината той да спомага за запазването на паметта и традициите по почитането на духовната светиня на Трън.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...